Hakkımızda



Türkiye ekonomisinin büyümesinin en önemli aktörlerin başında hiç şüphesiz iş dünyası temsilcilerinin üretim ve ihracattaki performansı gelmektedir. Çünkü dünyadaki gelişmeleri yakalayamayan, rakiplerini tanıyamayan ve yeni teknolojilere uyum sağlayamayan hiçbir firma, çağa ayak uyduramaz.
 
İşte bu noktada Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu BTSO, Türkiye'nin ihracata dayalı kalkınma hedefi ve KOBİ'lere ihracatçı kimlik kazandırılması vizyonuyla Küresel Fuar Acentesi Projesi’ni hayata geçirdi. BTSO, bu projeyle 37 bine yakın üyesini global arenada birer oyuncu olmalarını sağlıyor.
 
BTSO’nun makro projelerinden birisi olan ‘Küresel Fuar Acentesi Projesi’ ile Oda üyeleri, yurt dışındaki alanında marka olan sektörel fuar ve iş gezilerine katılma imkanı yakalıyor. Firmalar, proje kapsamında Chicago’dan Dubai’ye, Milano’dan Paris’e Tokyo’dan Cape Town’a kadar sektörleriyle ilgili dünyanın dört bir yanındaki en prestijli fuarları yakından takip etme fırsatına sahip oluyor.
 
Proje kapsamında yaklaşık 5 bin iş dünyası temsilcisi 140’ı aşkın yakın uluslararası fuar organizasyonuyla buluştu. Her fuar, sektörün ihracatına ve katma değerli üretimine büyük güç kattı.
 
Küresel Fuar Acentesi Projesi aynı zamanda, firmaların rekabetçi yapılarını güçlendirmek ve yabancı şirketlerle işbirliğinin geliştirilmesi açısından da büyük önem taşıyor. Proje kapsamında yapılan yurt dışı iş gezilerimizde heyetlere uzman ekipler ve rehberler eşlik ediyor. Organizasyon kapsamında fuar ziyaretlerinin yanı sıra yapılan ikili iş görüşmeleri, Ülke Raporları – Sektörel Raporlar – Pazar Araştırmaları, kurum ve firma ziyaretleri ile (üretim alanı, teknopark, sektörel dernek, ticaret ve/veya sanayi odası, işadamları birliği vb.) Bursalı firmalar yeni işbirliklerinin temellerini atıyor.  

Küresel Fuar Acentesi ile sektörlerindeki gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip etme fırsatı bulan firmalar KOSGEB’in mali desteklerinden de faydalanabiliyor.